Лечение на спортни травми

03/11/2013г.

Всеки в даден период от живота е изпитвал болка и дискомфорт от причинена травма. Нейното лекуване и отшумяване е важно, за да може да продължите живота си нормално и да спортувате активно. В зависимост от тежестта на състоянието може да се проведе следното лечение:

Почивка – не натоварвайте травмираната част от тялото. Може да правите компреси с лед, да мажете обезболяващ продукт и да пристегнете с ластичен бинт.

Болкоуспокояващи – за да намалите болката може да приемете някакъв обезболяващ препарат, но естествено това не означава, че може да тренирате, докато не усещате болка. Травмата си я има, но не усещате болка.

Оперативен – това е крайна мярка, която зависи от степента на сложност на контузията.

спортни травми

Докато използвате, който и да е метод на лечение, можете и дори е силно препоръчително да приемате хранителни добавки, съдържащи глюкозамин. Той е важен за ускоряване на възстановяването, намалява възпалението и стимулира образуването на хрущялна тъкан.

Такива продукти са: Глюкозамин сулфат и хондроитин сулфат, Allmax allflex или animal flex.

Когато спре да ви боли може отново да натоварвате зоната, която е била контузена, но си имайте едно на  ум, че тя може отново да се появи..