Как да направим плочки на корема

07/11/2013г.

Добре изразената коремна мускулатура е на прицел за всички фитнес ентусиасти. Цялото това внимание и бързане да се покажат „плочките“ водят до куп грешки и дори комични ситуации.Много разпространена заблуда е, че само правенето на коремни преси е достатъчно, за да се покаже така бленуваният релеф. Резултатът от това е хора, които правят по 200 коремни преси дневно, но си хапват вафли и чипс, и се чудят защо не се получава.Естествено, никой не се е родил научен, затова в следващите редове ще споделим с вас как може да направите плочки на корема.

plochki na korema

Първо, ще изясним основният механизъм, по който тялото се орелефява. Всеки има мускули, дори най-слабите хора. Това колко видима и изразена е мускулатурата, определят мазнините. Те се намират между мускулите и кожата, затова дори да имате добре развити мускули на корема, те няма да личат под слоя мазнина.Второ, с упражнения не може да „се стегнете“. Мазнините не подлежат на стягане или оформяне. Необходимо е да спазвате хранителен режим за намаляване на мазнините, това е единственият начин да ги изгорите и да покажете мускулите си.Трето, тренировките и диетата трябва да вървят успоредно. Коремните преси не са единственото упражнение за мускулите на корема. Те участват във всяко движение и натоварване. Тяхната роля е стабилизираща и дори да подскачате, пак ги използвате, при лицевите опори също се включват и натоварват.Четвърто, диета и пак диета. За редуциране на мастните натрупвания ви е нужна диета с отрицателен калориен баланс /ОКБ/. При него приетата с храната енергия е по-малко от нужната на тялото. Това го провокира да използва запасите си, за да поддържа всички функции и системи. Източник на бърза енергия са гликогенът и мускулите. За да посегне към мазнините трябва да създадете условия, те са последна резерва и организма си ги пази.Пето, пазете мускулите. При диета за намаляване на мазнини е нужно да приемате повече белтъчини и да използвате мускулите си. Казано с други думи пилешкото месо, млечните продукти, ядките и варивата трябва да бъдат включени в менюто ви, а тренировките да са редовни. Достатъчно е 4 пъти седмично, за да поддържате мускулите активни.Шесто, възстановявайте се. Начинаещите, в желанието си да видят първите резултати бързо, прекаляват с натоварването. Претренирането е огромен стрес за мускулите и вместо да увеличават обема си, се получава застой. Причината е, че не се възстановяват и развиват пълноценно.За да покажете коремните мускули са необходими няколко неща: диета за намаляване на подкожните мазнини, комплексни тренировки, достатъчно време за почивка и подходящи хранителни добавки.

Някои хранителни добавки, които ще Ви помогнат да орелефите тялото си са Biotech l-carnitineNutrex lipo 6 Black или BSN Thermonex.